Stå stærkt i dig selv – sådan kommer du i gang

Stå stærkt i dig selv – sådan kommer du i gang

Hvad vil det sige at stå stærkt i sig selv? At stå stærkt i dig selv betyder, at du hviler nok i dig selv til at turde udtrykke din mening, dine følelser og det, du tror på. Uden at du fortryder eller tvivler på dig selv bagefter. Når du står stærkt i dig selv, så...

Hvad er skyggearbejde?

Hvad er skyggearbejde?

Lær om skyggearbejde, og hvorfor skyggearbejde er en vigtig del af at arbejde med personlig udvikling. Få konkrete øvelser til, hvordan du kommer i gang med skyggearbejde

Hvad er en sexolog?

Hvad er en sexolog?

En sexolog er kort sagt en terapeut, der leder dig til et mere kærlighedsfuldt liv. Et sundt kærlighedsliv udspringer af din evne til at give kærlighed til dig selv. Jeg guider og støtter dig i processen

Manglende kommunikation er roden til alt ondt.

Manglende kommunikation er roden til alt ondt.

mange problemer – hvis ikke alle? – i dårlig eller rettere manglede kommunikation!
Det gælder parforholdet, det gælder forholdet mellem forældre og børn, mellem venner og veninder, det gælder ballade på arbejdspladsen, i samfundet – ja, nærmest ligegyldigt hvor jeg kigger hen..

Det gik for alvor op for mig, da jeg satte mig for at skrive råd til bedre kommunikation efter endnu engang at have mødt et par, der gang på gang støder sammen i stedet for at vokse både som individer hver især og som par. Skønne, kloge mennesker, der så gerne vil hinanden – men alligevel ikke kan finde ud af det i det daglige.

Fordi de ender ud i det samme: der opstår en uenighed om en umiddelbart lidt uvæsentlig ting. De argumenterer for hvert sit synspunkt, tilkendegiver en holdning, argumenterer for den – og BOM! de er uenige. De taler ret roligt først, men jo mere de taler, jo mere uenighed opstår der, stemmerne hæves, og det ender på samme måde hver gang:
Den ene siger ”Ja, ja, så siger vi det!”, og den anden trækker sig mentalt.

Problemet er ”løst” – forstået på den måde, at der så ikke tales mere om det..
Afstanden mellem dem vokser i stedet for at mindskes.

Hvorfor? Fordi de snakker sammen, men reelt ikke kommunikerer.
Kommunikere har rod i det latinske communicare = ”at gøre fælles”.

Det vil sige, at vi allerførst skal gøre fælles, hvad vi egentlig taler om.
Taler vi om, hvem der skal købe ind og lave mad på mandag – eller taler vi om logistiske udfordringer generelt?
Taler vi om selve det at skulle købe ind og lave maden – eller taler vi om, at det spærrer for noget, vi hellere vil?
Eller handler det om en følelse af manglende plads, manglende anerkendelse eller skævvridninger i parforholdet generelt?

Kommunikation kræver ikke kun, at vi taler, men i mindst lige så høj grad at vi lytter. Lytter opmærksomt uden at have den ”rigtige løsning” siddende lige på tungen. Din løsning duer ikke nødvendigvis for din partner – eller omvendt. Ingen sidder inde med en magisk formel til at kende det rigtige svar for den anden..

Kommunikation kræver, at begge parter spørger ind. Det kræver villighed til at ville blive klogere på, hvad han/hun egentlig siger – hvad han/hun egentlig mener – og hvorfor han/hun mener det.
Først da kommunikerer man – ellers snakker (eller råber) man bare sammen..

Gad vide, om du, der læser dette, blot snakker eller reelt kommunikerer med din partner, dine børn, dine forældre, søskende, kolleger osv. osv.?

Du skal leve!

Du skal leve!

Den flænge, jeg fik i min udødelighedskappe, da døden med ét slag blev nærværende, har jeg for evigt. Jeg tror ikke, den nogensinde kan – eller skal – repareres. Jeg tror, den er der på godt og ondt for altid, og den minder mig om, at jeg er dødelig og kun har dette liv. Læs mere…

Hvorfor bliver du der, hvor du ikke vil være?

Klik for at læse blogindlægget om modstand på forandring. “det kræver, at du satser – på forandring og dermed en uvis fremtid. Kun du ved, om du tør det, eller i stedet vælger at spille sikkert – på en nutid, du ikke ønsker at vinde..”