Parterapi Aarhus

Hvorfor gå i parterapi?

Der er mange forskellige årsager til, at et par vælger at gå i parterapi. Tit er det på grund af kommunikationsproblemer, hvor en eller begge i parforholdet føler sig misforstået, ikke lyttet til og bliver frustreret, og det gør, at små samtaler ofte ender i større diskussioner. Du kan få viden om kommunikation her

Det kan også være problemer med intimitet og sex, der er årsagen til, at nogle vælger at få hjælp. Det kan du læse mere om her

Uanset årsag til de fastlåste problemstillinger og længerevarende skænderier kan det medføre, at tiltrækningen og nærheden i parforholdet forsvinder. Det kan så igen føre til utroskab, hvis den ene part søger og måske finder intimitet og bekræftelse uden for forholdet.

Hvis noget af det her lyder rammende for jeres parforhold, kan parterapi være gavnligt for jer. Parterapi giver jer de redskaber, der skal bruges til at bearbejde de udfordringer, I står overfor. Parterapi bruges til at hjælpe par med at blive bedre til at håndtere de problemer, der tit opstår i løbet af et parforhold. Parterapi kan også være givende, når forholdet er forbi, især hvis der er børn. Her kan begge parter blive bedre rustet til den følelsesmæssige rutsjetur, et brud uvægerligt giver, så et godt samarbejde omkring børnene bedre kan lykkes.

Hvordan kan parterapi hjælpe jer?

Allerede i det øjeblik I beslutter jer for at gå til parterapi, sker der noget. For dermed forpligter I jer begge to på at ville gøre noget ved problemerne mellem jer. En nødvendig ting at sige er, at der dog ikke findes en magisk formel, som kan redde alle forhold. Men rigtig mange forhold kan reddes med den rette hjælp i tide. Og I kan læse lidt om de forskellige områder, jeg har erfaring med, i de forskellige underemner under Parterapi foroven.

For at få gode odds kræver det ærlighed fra alle involverede parter. Hvis jeg som parterapeut ikke kender til de rigtige omstændigheder, er det langt sværere for mig at hjælpe jer. Ligesom det også vil gøre hele processen svær, hvis vi ikke kan tale ærligt om det, der giver problemer.

Når begge parter siger oprigtigt ja til parterapi, øger I chancerne markant for at undgå et brud.

  Jeg ved godt, det kræver tillid at bede om hjælp til parforholdet, også selvom det er en, der er uddannet til at kunne netop det. Så derfor tilbyder jeg altid en afklaringssamtale for at finde ud af, om det skal være mig, der hjælper jer videre.

   

   

  Kommunikation i parforholdet

  Hvordan foregår parterapi?

  Parterapi består ofte af en eller flere samtaler, hvor I begge deltager. I nogle tilfælde giver det dog mening at splitte tiden op, så I kommer hver for sig, udover de fælles samtaler. Det kan være, at en af jer har noget, der mærkes for svært at fortælle partneren om uden selv at have talt det igennem først. Det kan også være, at en af jer har udfordringer, der intet har med partneren at gøre, men hvor det smitter negativt af i parforholdet – fx stress eller dårligt selvværd.

  Parterapi hjælper jer til at få en større selvindsigt og lære, hvordan I bryder en destruktiv adfærd, f.eks. ved at få en bedre kommunikation og udtrykke behov og ønsker på konstruktiv vis. Ved at få parterapi kan I dermed få hjælp til at få styr på kommunikationen, vægte ærligheden og opnå et bedre kærligheds– og sexliv.

  Parterapi i Aarhus v. Karina Jørgensen